منو  

صفحه اصلیقوانیننشانی مراجع قضاییپرسش و پاسخمعرفی وکیلخدمات موسسه
اخباردرباره موسسهمطالب حقوقیمقالات حقوقی پایان‌نامهدانلود فرم
پرونده‌های حقوقیخاطرات حقوقیگالریهمکاری با ماتماس با ما
مشاهده پاسخ سوال


تنظیمات متن :
      رنگ پشت متن
      سایز متن
   21
سوال :

سلام، همسر بنده بدون اجازه من ترک منزل کرده و به خانه پدرش رفته است، من به دلیل رعایت ادب چندین بار خودم و خانواده برای حل مشکل اقدام نمودیم و اظهار نامه تمکین هم ارائه نمودم، ولی همسرم خواهش کرد دادخواست تمکین ندهم و گفت اگر دادخواست بدهی دیگر بر نمیگردم، اما زوجه (همسرم) دادخواست نفقه و اجرت المثل دادند، ودر نفقه اعلام کردند بنده ایشان را کتک زده و از خانه بیرون کرده ام، حال بنده دو سوال دارم ، 1-مگر زوجه هر زمان که خواست میتداند در خواست اجرت المثل دهد ؟؟ مگر اجرت المثل برای زمان طلاق نیست؟؟ 2- بنده در صورت حکم نفقه میتوانم اجرای آنرا تا اثبات عدم تمکین ماوقف نمایم؟؟


پاسخ :
با سلام و خسته نباشید خدمت شما.
در جواب سوال اول شما باید بگویم که بله،زوجه هر زمان که از سوج زوج نفقه ای دریافت نکند می تواند دادخواست مطالبه ی نفقه دهد.اما در مورد مطالبه اجرت المثل شرایطی وجود دارد که یکی از آن ها تقاضای طلاق از سوی زوج می باشد.به این معنا که زن زمانی میتواند اجرت المثل ایام زوجیت را مطالبه نماید که زوج درخواست طلاق داشته باشد.
در مورد سوال دوم شما نیز باید بگویم ممکن است زوجه نفقه حال را پیگیری کرده باشد و ترک انفاق(عدم پرداخت نفقه حال)جرم می باشد و شما چنان چه نفقه ی حال را پرداخت نکرده باشید مجرم شناخته و محکوم خواهید شد.به این ترتیب شما برای اثبات عدم تمکین کار دشواری خواهید داشت.و معمولا قضات در این موارد رای به ترک انفاق از سوی زوج خواهند داد.چرا که شما میبایستی به محض عدم تمکین از سوی زوجه برای وی اظهار نامه ای ارسال می نمودید.در ضمن در مورد اجرت المثل این را هم باید گفت که بعضی از قضات هیچگاه به پرداخت اجرت المثل رای نمی دهند و به این موضوع اعتقادی ندارند