احمدی: پیشنهاد آموزش و پرورش تأثیر 50 درصدی قطعی سوابق تحصیلی بود/ حجفروش: سازمان سنجش ۱۱ سال قانونگریزی میکند
تاریخ : 12 مرداد 1397
تنظیمات متن :
رنگ پشت متن
سایز متن
21
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، قاسم احمدی لاشکی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در برنامه مناظره شبکه یک درباره سهم سوابق تحصیلی در کنکور اظهار کرد: بحث کنکور سالهای سال، داستانی برای کشور شده بود و با این شعار که خانوادهها را دچار استرس میکند، تلاش کردیم راهکاری پیدا کنیم که فضای استرس را کم کنیم.
وی ادامه داد: مجلس به دنبال جایگزین مناسب بوده است و هنوز هم اینکه بتواند مشکل را حل کند، توفیق نداشت؛ امسال یک میلیون و 11 هزار داوطلب در کنکور شرکت کردند که نشان میدهد یک عرصه مهم در حوزه علمی است که اتفاق میافتد و متولی آن را هم به سازمان سنجش آموزش کشور دادیم.
احمدی لاشکی افزود: تا امروز یکی از پر اعتمادترین جاها در کشور که دغدغه مردم را کم کرده است، همین سازمان سنجش است؛ در آزمونهای دیگر میبینیم که یکی در آزمون شرکت میکند و یکی دیگر قبول می شود یا نمره علمی را اعلام نمیکنند اما سازمان سنجش نمره علمی را دقیق اعلام میکند البته گاهی میتواند موردی، اتفاقاتی بیفتد.
وی در خصوص قانون حذف کنکور گفت: موضوع بحث فعلی این است که سوابق تحصیلی مثبت یا قطعی اعمال شود و قانون مشکل ندارد و ضرورت داشت که قانون سنجش و پذیرش دانشجو تصویب شود زیرا موارد مختلفی را میدیدیم به عنوان مثال رقابت بین دانشگاه آزاد و پیام نور وجود داشت که هر کدام جداگانه آزمون میگرفتند ولی اکنون دانشگاه آزاد مستقل آزمون برگزار نمیکند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس تبصره 4 در ماده 5 آمده است، تأثیر سوابق تحصیلی به صورت تدریجی و صعودی پس از 5 سال حداقل 85 درصد است.
وی ادامه داد: در سال 97، دانشگاهها و موسسات زیر نظر وزارت علوم و وزارت بهداشت با آزمون 169 هزار و 98 نفر و دانشگاه آزاد اسلامی با آزمون 36 هزار و 716 نفر پذیرفته شدند و در مجموع 205 هزار و 814 نفر پذیرفته شدند.
احمدی لاشکی افزود: بر اساس سوابق تحصیلی یک میلیون و 76 هزار و 752 به دانشگاه راه یافتند و در دانشگاه آزاد هم 629 هزار و 507 نفر بر اساس سوابق تحصیلی به دانشگاه رفتند که در مجموع عدد یک میلیون و 706 هزار 303 نفر میشود.
وی تصریح کرد: به این معناست که ظرفیت پذیرش دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی به 85 درصد برسد بر اساس آمار به 89 درصد و بالاتر رسیده است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: قانون رعایت شد و 11 نفر شورای سنجش و پذیرش تعیین کردیم که اینها تصمیمگیری کنند؛ 3 تا وزیر شامل وزیر علوم، وزیر آموزش و پرورش و وزیر بهداشت و درمان هستند ، 3 تا معاون آموزشی آنها هستند، یک نفر دبیر جلسه، رئیس سازمان سنجش و 4 نفر دیگر از دانشگاه و غیره است اما حق رأی را فقط همان 7 نفر دارند.
وی ادامه داد: در جلسه، وزارت آموزش و پرورش 50 درصد سوابق تحصیلی قطعی را پیشنهاد داده است، وزارت بهداشت 30 درصد مثبت، وزارت علوم 30 درصد مثبت و سازمان سنجش 30 درصد مثبت را پیشنهاد داده است و نتیجه آن 30 درصد قطعی بود.
احمدی لاشکی در خصوص تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور گفت: تصحیح امتحانات نهایی نیز یکی از مواردی است که باید به آن دقت شود ممکن است مصحح امتحانات فرد سخت گیری باشد و برای یک دانش آموز دیگر، مصحح فرد سخت گیری نباشد.
وی درباره گرایش دانش آموزان به رشتههای تجربی و پزشکی افزود: انبوه علاقه با رشتههای پزشکی است که در برنامه ششم توسعه پیشبینی کردیم که 50 درصد دانشآموزان در رشتههای فنی حرفه ای و مهارتی ساماندهی شوند البته با توجه به اینکه رشته های فنی حرفه ای و کاردانش از امسال 3 ساله خواهند شد دچار کمبود نیروی انسانی هستند.
احمد حجفروش پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت نیز اظهار کرد: خوب است از جایی شروع کنیم که اصالت و رسمیت دارد یعنی از قانون شروع کنیم؛ سازمان سنجش 11 سال است که دارد قانون ستیزی و قانونگریزی میکند.
وی ادامه داد: مطابق بند صریح قانون، در سال اول اجرای این قانون، تأثیر سوابق تحصیلی سالانه به صورت تدریجی و صعودی است و پس از 5 سال حداقل 85 درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سابقه تحصیلی باشد؛ در سال اول اجرای قانون، سابقه تحصیلی حداقل 25 درصد است.
حجفروش افزود: از سال 93، سازمان سنجش باید تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور را 66.7 درصد قرار میداد، اگر سوگیری به سمت کنکور نداشت و اگر سازمان نفع اقتصادی نداشت.
وی تصریح کرد: یعنی سوابق تحصیلی را به صفر رسانده و کنکور را به صد رسانده است.
این کارشناس آموزشی با اشاره به اینکه نظرسنجی مناظره اشتباه است، گفت: سابقه تحصیلی زهرمار و کنکور، عسل است چرا که ضریب کنکور 100 و ضریب سابقه تحصیلی صفر است؛ اگر جای این دو را عوض کنید، نتیجه نظرسنجی نیز تغییر خواهد کرد.
وی در خصوص آمار پذیرش دانشگاه ادامه داد: 900 هزار نفر در کنکور شرکت کردند و یک میلیون و 340 هزار نفر ظرفیت کل است بر این اساس آن تعدادی که بدون ظرفیت در کنکور شرکت کردند از کره دیگر آمدهاند.
حجفروش ادامه داد: آن تعدادی که بدون کنکور وارد دانشگاه می شوند باید شهریه بدهند و اکثریت مردم پول شهریه را ندارند.
وی به انتقاد از سوالات چهار گزینهای کنکور پرداخت و گفت: سوالات چهارگزینهای پایینترین درجه علمی را دارد و افراد در یک مسابقه شرکت میکنند که چه کسی ترفندهای بهتری بلد است که بتواند تست بزند و این در حالی است که در دانشگاه های مطرح مانند هاروارد کارنامه تحصیلی دانش آموزان را ارزیابی میکنند.
این کارشناس آموزشی در خصوص تصحیح سوالات امتحانی گفت: 2 مصحح سوالات امتحانی را تصحیح میکنند و اگر اختلاف نظرشان زیاد باشد مصحح دیگری نیز تصحیح خواهد کرد.
*کاتب: آموزش در خدمت مهارت و تولید علم نیست
به گزارش فارس، غلامرضا کاتب رئیس فراکسیون اشتغال و تولید مجلس شورای اسلامی در برنامه مناظره شبکه یک سیما اظهار کرد: یکی بزرگترین چالشهای امروز کشور ما بحث فارغ التحصیلان دانشگاه است؛ در تمام دنیا از علم و اندیشه دنبال درآمد اقتصادی و اشتغال هستند اما بالاترین نرخ بیکاری ما در جامعه علمی 28 درصد است که به فارغ التحصیلان بیکار باز میگردد البته با تلاشهای انجام شده در بهار امسال 26.5 درصد رسیده است.
وی افزود: این عوامل به آموزش برمیگردد؛ آموزشی که در خدمت مهارت و تولید علم نیست. در کشوری مثل ژاپن اگر یک مقاله علمی تولید میکنند، یک ثبت اختراع دارند اما از 800 مقاله علمی ما یک ثبت اختراع داریم.
کاتب ادامه داد: وقتی که بررسی میکنیم که چرا در تولید علم، مهارت آموزی و کارآفرینی در کشور موفق نبودیم، ریشه در بحث آموزشی دارد و یکی بخش آن ورود به دانشگاههاست.
وی گفت: در مسابقات جامجهانی یک آموزشگاه علمی آزاد برای تبلیغات نیم ساعت قبل و بعد از مسابقات 32 میلیارد تومان قرارداد بسته بود و عنوان کرده بود اگر با موسسه دیگری قرارداد بسته نشود 37 میلیارد تومان پرداخت میکند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: آموزش و پرورش امسال اقدام خوبی انجام داد و آزمونهای نمونه دولتی را حذف کرد.
*سبطی: سؤالات آزمون سمپاد پایه هفتم 82 سال پیش طراحی شده بود
هامون سبطی کارشناس آموزشی نیز در این برنامه اظهار کرد: در اینکه کنکور عوارض زیادی دارد، شکی نیست البته بنده معتقد نیستم که دلیل بیکاری فارغالتحصیلان کشور، کنکور باشد، بیشتر باید به دنبال دلایل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بود.
وی با بیان اینکه بدی کنکور دلیل بر خوبی چیز دیگری نمیشود، گفت: بدی کنکور دلیل بر خوبی مصوبه اخیر درباره سوابق تحصیلی نیست؛ البته شکی نیست که تصمیمگیرندگان این مصوبه قصد آزردن دانشآموزان را ندارند و میخواهند آنها را از بلای کنکور نجات دهند.
وی ادامه داد: در ابتدای قانون حذف کنکور که مربوط به سال 86 است و در سال 92، این قانون حذف و لغو شده است، 62 درصد داوطلبان با تداوم نظام کنکور در سال 86 مخالفند.
این کارشناس آموزشی اضافه کرد: از سال 86 تا کنون، مقتضیات کاملاً تغییر پیدا کرده است و تعداد داوطلبان کنکور و سهمیهها کاهش پیدا کرده است و ظرفیت دانشگاهها افزایش پیدا کرده است، بر همین اساس طبق نظرسنجی رسمی سازمان سنجش در جلسه کنکور، 85 درصد داوطلبان تمایل به تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ندارند.
وی با بیان اینکه سیستم مافیایی در درون بحثهای آموزشی وجود دارد، گفت: روز جمعه پنجم مرداد ماه آزمون پایه هفتم سمپاد برگزار شد و نکته جالب این است که به عنوان مثال 30 سوال این آزمون در یک کتاب موسسه آموزشی وجود دارد ضمن اینکه سؤالات این آزمون 82 سال پیش طراحی شده بود.
سبطی با بیان اینکه آیا باید دانشآموزان نخبه را اینگونه سنجش کنیم، افزود: پاسخ سوالات آزمون در سایت ها وجود داشت و دانش آموزان با مطالعه می توانستند به این سوالات پاسخ دهند.
منبع : فارسنیوز
نظرات :