وقوع ۴۷درصد طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی
تاریخ : 17 شهریور 1397

تنظیمات متن :
      رنگ پشت متن       سایز متن
   21

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، انوشیروان محسنی بندپی در رابطه با اقدامات انجام شده در حوزه مبارزه با مواد مخدر، گفت: اقدامات خوبی صورت گرفته البته سه استان در افغانستان با مرز ایران همسایه هستند که 300 درصد سطح تولید کشت مواد مخدر را افزایش دادند.

وی با اشاره به اصل پیشگیری در تمام آسیب‌های اجتماعی، گفت: در زمینه مبارزه با مواد مخدر 5 هزار تیم از سوی بهزیستی در محلاتی که ریسک بالایی دارند مستقر شده‌اند و به امر پیشگیری نسبت به اعتیاد اقدام می‌کنند.

محسنی گفت: کمپ‌های ترک اعتیاد در درمان این آسیب اجتماعی اثربخشی ندارد و باید این را بپذیریم که دیگر زمان آزمون و خطا نیست و باید به سمت درمان اجتماع‌مدار برویم زیرا اثربخشی این نوع درمان بیش از 35 درصد است اما اثربخشی در کمپ‌ها فقط 5 درصد را شامل می‌شود.

سرپرست وزارت رفاه گفت: در بحث درمان اعتیاد دو گروه سنی زنان و کودکان را داریم چرا که زنان در این موضوع تأثیر زیادی داشته و بنیان خانواده هستند و در تحقیقی که در استان سیستان انجام شد بیش از 50 درصد کودکان بهبود یافته از اعتیاد دارای مادران معتاد بوده‌اند.

وی گفت: در بحث درمان اعتیاد حلقه مفقوده‌ای وجود دارد که از آن غفلت کرده‌ایم و آن عدم توانمندسازی معتادانی است که در مرحله پس از ترک قرار دارند، افرادی که دچار ناراحتی‌های خانوادگی، بیکاری و معضلات دیگری هستند موجب برگشت آنها به اعتیاد می‌شود.

محسنی گفت: باید بپذیریم که در این جهت سیاست‌گذاری‌های ناقصی داشته‌ایم و در قانون برنامه ششم راه‌اندازی مرکز جامع توانمندسازی و صیانت از بهبودیافتگان اعتیاد به همین منظور مدنظر قرار گرفته است.

سرپرست وزارت رفاه با اشاره به وجود برخی آسیب‌های اجتماعی در منطقه عسلویه، گفت: طبق تحقیقی که در این شهر انجام شده 23 درصد کارگران دچار اعتیاد هستند و این نشان می‌دهد پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی در پروژه‌های زیربنایی کنار گذاشته شده‌اند.

وی با اشاره به ایجاد شکاف در جامعه و افزایش آسیب‌های اجتماعی گفت: صنعتی شدن زندگی و تغییر سبک آن از عوامل تأثیرگذار در بروز آسیب‌های اجتماعی است اما در برنامه‌های اول تا پنجم توسعه برنامه‌ریزی‌هایی در جهت کنترل این آسیب‌ها برداشته شده است.حتی تحمل خانواده ها کم شده بطوری که طبق تحقیقات ۴۷درصد طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی رخ می دهد و باید در زمینه پیشگیری از بروز آسیبها اقدام کنیم.

محسنی با اشاره به اینکه سلامت تنها نبود بیماری نیست، گفت: در تعریف جدید آسایش روح و روان، سلامت معنوی و اجتماعی را شامل می‌شود که از آن غفلت کرده‌ایم، انواع واکسیناسیون را داریم اما به سلامت اجتماعی نگاه علمی نداشته‌ایم.

سرپرست وزارت رفاه با بیان اینکه افزایش اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی، حاشیه‌نشینی، اختلالات روحی ناشی از نبود نگاه کارشناسی به حوزه آسیب‌هاست، گفت: یک دستگاه دولتی نمی‌تواند به تنهایی وارد عمل شود بلکه باید نگاه اجتماع‌محور را در تمام دستگاه‌های دولتی داشته باشیم و دولت فقط سیاست‌گذاری کند و از مردم کمک بگیریم.

وی با اشاره به طرح نماد، گفت: در این طرح بسته‌های مددکاری و روانشناسی میان 9 دستگاه تدوین شده و توانمندسازی باید از سنین پایین انجام شود به طوری که شاید اقدامات ما 10 سال دیگر خود را بروز دهد.


منبع : فارس‌نیوز

نظرات :



نظر خود را در مورد این خبر بیان کنید.

نام :

ایمیل :

نظر:
آدمک :