۸ داعشی اعدامی چه جرائمی داشتند؟+عکس
تاریخ : 16 تیر 1397

تنظیمات متن :
      رنگ پشت متن       سایز متن
   21

گروه قضایی خبرگزاری فارس-سید اسد رجبی: سال گذشته 12 ماه رمضان بود که خبر حمله یک گروه تروریستی سه نفره به مجلس شورای اسلامی در رسانه‌ها منتشر شد.

حمله تروریستی به مجلس و حرم امام (ره)که به قصد ضربه زدن و نا امن کردن فضای کشور ایجاد شده بود با تلاش مأموران جان بر کف ختم به خیر شد و مرتبطین این حادثه در مدت زمان کوتاهی بازداشت شدند.

سرانجام پس از رسیدگی به پرونده این افراد، دادگاه تشکیل شده و این افراد به اعدام محکوم شدند.

حکم داعشی‌ها ظرف یک هفته صادر می‌شود

در تاریخ ۱۹ اردیبهشت بود که حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی رئیس کل محاکم انقلاب تهران، درخصوص روند صدور حکم برای هشت داعشی متهم در پرونده حمله به مجلس شورای اسلامی و حرم امام راحل گفت: دیروز ختم رسیدگی به این پرونده از سوی قاضی صلواتی اعلام شد.

وی افزود: در اینگونه موارد وقتی قاضی ختم رسیدگی را اعلام می‌کند باید رأس یک هفته حکم مناسب با اتهامات را صادر کند.

رئیس کل محاکم انقلاب تهران در پاسخ به این سوال که در اتهامات متهمان از سوی قاضی عنوان می‌شد که «آقای .. متهم به معاونت در افساد فی الارض مستحق اعدام از طریق .... » آیا این به معنای صدور حکم از قبل یا قطعی بودن صدور حکم اعدام برای این افراد است یا خیر گفت: این واژه «مستحق اعدام» چیزی است که از سوی دادستانی در هنگام صدور کیفرخواست مطرح شده است.

وی افزود: دادگاه با توجه به اسناد و مدارک و همچنین روند رسیدگی به پرونده تصمیم میگیرد که این نکته اشاره شده از سوی دادستانی صحیح بوده و متهمین باید به اعدام محکوم شود یا نه و حکم دیگری باید صادر شود.

حکم داعشی‌ها صادر شد/ اعدام برای هشت متهم

۲۳ اردیبهشت بود که حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی رئیس محاکم انقلاب تهران از صدور حکم هشت متهم پرونده تروریستی و اعضای گروه داعش خبر داد.

وی افزود: دادگاه این افراد را به اتهام معاونت در افساد فی الارض مستحق اعدام تشخیص داده است.

رئیس کل محاکم انقلاب گفت: این حکم به متهمان یا وکلای قانونی آنها اعلام می‌شود و آنها 20 روز از اعلام حکم فرصت اعتراض دارند.

غضنفرآبادی گفت: پس از اعتراض پرونده به دیوان عالی کشور خواهد رفت تا در آنجا درخصوص قطعی شدن حکم تصمیم گیری شود.

در ادامه مشخصات کامل این افراد و همچنین جرائمی که مرتکب شده اند را می‌خوانید.

گوشه‌ای از جنایات هشت اعدامی

1- سلیمان مظفری فرزند رحمان با نام مستعار ابوانصار– امین حسینی از سال 1394 از کشور خارج شده و به داعش می­پیوندد. در سال 1396 به همراه تیم تروریستی به صورت غیر مجاز در حالی‌­که سلاح و مهمات جنگی به همراه داشته و کمربند انفجاری به خود بسته است، به کشور وارد می­‌شود و با شناسنامه مجعول به نام امین حسینی به نمایندگی از سوی تیم موفق به اجاره مکان در شهرک کرناچی جهت اقامت تیم تروریستی در کرمانشاه می­شود. علت عدم همراهی ایشان با تیم عملیاتی اعزامی به تهران، طراحی و تدارک عملیات­های بعدی بوده است.

در زمان دستگیری از وی سلاح کمری، کمربند انفجاری، 140 فشنگ 9 میلی متری، 3 خشاب و 6 فشنگ خفیف، اسپری اشک‌آور، تعدادی گوشی تلفن متعلق به عناصر معدوم عملیات تهران و تعدادی پوکه سیم کارت کشف گردید.

این فرد دارای سابقه عضویت در گروهک­های تروریستی کتائب، اخوان و القاعده است. حضور در مقرهای گروهک تروریستی داعش در سوریه، خروج غیر قانونی از کشور، حضور در جنگ‌های داعش در موصل، فراگیری عملیات تروریستی به منظور اعزام به داخل کشور جهت اقدام تروریستی، تهیه سلاح و مواد منفجره، اجاره منزل امن جهت اسکان تیم ترور با استفاده از شناسنامه جعلی، بدرقه تیم ترور با ساک­‌های حاوی اسلحه و مهمات از منزل امن به سمت تهران با اتومبیل پراید و ارتباط با اسماعیل صوفی بعد از عملیات تروریستی تهران جهت انتقال وی از منزل امن به محل امن دیگر، اقدامات موثری است که نامبرده در راستای اهداف شوم گروهک تروریستی داعش مرتکب گردیده است.



2- اسماعیل صوفی فرزند مجید با نام مستعار احسان، برادر فریدون صوفی است که در عملیات تهران شرکت داشته و معدوم گردید. ارائه اطلاعات در خصوص وضعیت نقطه‌­های کور مرزی به قیوم حق‌پناه فرمانده گروه به منظور ورود اعضای گروهک به کشور، شناسایی مسیرهای مرزی و هدایت تیم تروریستی داعش، اسکان اعضای تیم تروریستی به مدت 40 روز در مکان­های امن، تهیه اقلام پیش‌ساز بمب برای تیم تروریستی، اختفاء سلاح و مهمات و انتقال جهت استفاده اعضای گروهک و تهیه مهمات جنگی مانند گلوله توپ، فشنگ و نارنجک از جمله اقدامات معدوم اسماعیل صوفی در حمایت از داعش است.

وی در جذب افراد به گروهک داعش نقش مهمی داشته و از جمله رحمان بهروز، ایوب اسمعیلی و ماجد مرتضایی را به فرمانده گروه و سریاس صادقی عامل انتحاری در حرم حضرت امام (ره) که در عملیات به هلاکت رسید، معرفی کرده است. کشف وصیت‌نامه متهم که محتوای آن حاکی از قصد عملیات انتحاری توسط نامبرده می­‌باشد، حمل کمربند انفجاری و مقادیر زیادی تجهیزات جنگی و فنی به همراه سلیمان مظفری در هنگام دستگیری مبین قصد و علم معدوم صوفی در راستای همکاری با داعش علیه امنیت کشور است.

3- رحمان بهروز فرزند کریم با نام مستعار جعفر دارای سابقه محکومیت قطعی به خرید و حمل سلاح و مهمات جنگی و همکاری با القاعده بوده و با گروه کتائب کردستان بیعت نموده است. وی از بدو ورود تیم تروریستی به خاک ایران، در تحقق اهداف مورد نظر تیم همکاری و پشتیبانی­‌های موثر داشته است.



 

از جمله اقدامات مجرمانه وی عبارت است از تهیه منزل استیجاری، تهیه مدارک جعلی، جابجایی پول برای تیم از عراق به داخل کشور، تهیه و جابجایی محموله انفجاری و مهمات، تهیه 4 قبضه سلاح کلاشینکف و مهمات مربوطه، هسته‌سازی برای پشتیبانی از تیم تروریستی، تلاش جهت تهیه 2 الی 3 کیلو ساچمه جهت به کارگیری در جلیقه انفجاری، تهیه مواد پیش‌ساز جهت ساخت مواد منفجره، حضور در اکثر جلسات هماهنگی و برنامه­ریزی و قرار ملاقات‌های تیم با مرتبطین، خرید مایحتاج و انجام امور پشتیبانی و جابه‌جایی اعضای تیم از مسیرهای امن درون استان کرمانشاه، شناسایی مسیر امن و جلب همکاری افرادی برای جلوداری و اسکورت تیم در مسیر انتقال از کرمانشاه به تهران و شناسایی و معرفی افراد و عناصر با سابقه به تیم تروریستی.

هم­چنین این متهم، ادواتی از قبیل سه قبضه کلاشنیکف، یک قبضه مسلسل برتا، یک قبضه کلت کمری، دوربین دید در شب، چهار کمربند انفجاری و سه جلیقه انفجاری آماده تجهیز، سه گوشی تجهیز شده به انفجار از راه دور در عملیات، ابزارهای فنی ساخت بمب را به یکی از اعضای گروه به نام علی داده است. نامبرده هم‌چنین در مخفی نمودن تجهیزات شامل 22 گلوله توپ، 11 خمپاره، 4 مین و نارنجک نقش داشته است.

4-سید ماجد مرتضایی فرزند سید حسن از عناصر باسابقه و دارای گرایش به گروه­های تندروی مذهبی بوده که با اعلام موجودیت داعش در سوریه و عراق، از طریق پشتیبانی، تبلیغ و عضوگیری برای گروهک مذکور، اقدامات موثری داشته است. مشارالیه در سال 1394 با یکی از سر تیم­های داعش بیعت نموده و با اطلاع از حضور و مأموریت عناصر تیم تروریستی عملیات تهران، با این تیم همکاری می­نماید.

میزان اطمینان قیوم حق پناه رهبر گروه به مرتضایی به حدی بوده است که در دیدار اول، ضمن پیگیری وضعیت افرادی که به داعش پیوسته‌اند و در کشور حضور دارند، او را از قصد خود مبنی بر انجام عملیات تروریستی در ایران مطلع می­کند و از او می­خواهد افرادی را معرفی کند.

سیدماجد مرتضایی اقدام به جذب و معرفی عامل انتحاری (سریاس صادقی) و عامل انتحاری دیگر به نام چیاکو موالی به تیم تروریستی نموده است. پشتیبانی و همکاری با تیم تروریست گروهک داعش، ارتباط و اجرای قرارهای تشکیلاتی با سر تیم تروریستی گروهک داعش و اقدام به جذب افراد برای عضویت در داعش، از جمله اقدامات مجرمانه نامبرده است.



 

5- سیروس عزیزی فرزند عبدالخالق با نام مستعار بهروز، ضمن بیعت با گروهک تروریستی داعش به عنوان خلافت اسلامی، با شرکت مستمر و آگاهانه در جلسات تشکیلاتی گروهک داعش در شهرستان پاوه، به نفع گروه داعش تبلیغ می­کرده است. وی در سال 1391 به واسطه ارتباط با سریاس صادقی با عقیده سلفی تکفیری و گروهک داعش آشنا می­شود و در سال 1392 در منزل سریاس صادقی با وی به عنوان نماینده ابوبکر بغدادی بیعت می‌کند.

نامبرده علاوه بر آن­که عضویت در گروه تکفیری داعش را به صراحت پذیرفته، اقرار نموده که از عملیات تهران آگاهی داشته است. عضویت در گروهک تروریستی داعش و علم و اطلاع از اهداف تروریست­ها جهت حمله تروریستی به تهران، همکاری با تیم تروریستی داعش از طریق انتقال عامل انتحاری (سریاس صادقی) به شهرستان­های هم­جوار به منظور جذب عوامل انتحاری، انتقال سریاس صادقی به سنندج به منظور اجرای قرارهای تشکیلاتی با هدف جذب و هسته­سازی برای تیم­های تروریستی، از جمله اقدامات معدوم عزیزی است.

6- ایوب اسمعیلی فرزند حسین از جمله هواداران داعش و مورد اعتماد اسماعیل صوفی بوده که همکاری با تیم تروریستی را از بدو ورود به خاک کشور آغاز کرده است؛ به نحوی که با خودروی شخصی خود، تیم ترور را از مرز به شهرستان سر پل ذهاب انتقال می­دهد و در ایام اقامت تیم در منطقه، در امر جابجایی افراد، خرید مهمات جنگی، حمل و مخفی کردن چندین قبضه سلاح و مهمات تیم ترور و تهیه پیش‌ساز بمب ایفای نقش کرده است.

از جمله اقدامات نامبرده، همکاری موثر با تیم تروریستی از طریق انتقال تیم از مرز به داخل کشور، تهیه و انتقال 12 عدد نارنجک جنگی برای عناصر تیم تروریستی، مشارکت در اخفاء و انتقال سلاح و تجهیزات نظامی و تهیه 80 کیلوگرم فسفات جهت ساخت بمب و اعزام نیرو به داعش بوده است.

7- خسرو رمضانی میراحمدی فرزند کاکا احمد با نام مستعار محسن، از عناصر قدیمی گروهک القاعده (کتائب کردستان) بوده و از طریق سلیمان مظفری به داعش ملحق می‌شود. متهم با اطلاع از قصد گروه دائر بر اقدامات تروریستی در داخل کشور، نسبت به اسکان عناصر تروریست در منزل یکی از بستگان خود اقدام و با توجه به آشنایی با وضعیت جغرافیایی منطقه، مأموریت تهیه خانه امن و نقل و انتقال ایمن عناصر تروریستی را به عهده می‌گیرد.



 

وی در راستای ایفای مأموریت محوله، به محله­های خاصی که حساسیت برانگیز نباشند مراجعه کرده و به همراه سلیمان مظفری با ارائه شناسنامه مجعول به هویت امین حسینی، اقدام به اجاره یک باب منزل مسکونی در کرمانشاه می­کند که این منزل محل اختفاء و بیعت عناصر گروهک، اجرای جلسات تشکیلاتی و محل اعزام عناصر تیم تروریستی به تهران می­شود.

وی هم‌چنین عناصر تروریست را از شهرستان سرپل ذهاب و از طریق جاده­های فرعی به خانه امن کرمانشاه منتقل کرده و در مراحل بعد، اقدام به حمل محموله نظامی از جمله گلوله خمپاره و سایر اقلام انفجاری از شهرستان سرپل ذهاب به خانه امن، جابجایی اعضای گروه به نقاط مختلف استان، انتقال تیم به محل­ ملاقات­های تشکیلاتی و اخذ منابع مالی گروهک از تیم ترور و تحویل به خانواده‌های مرتبط نموده است.

8- عثمان بهروز فرزند کریم با نام مستعار فردین، برادر رحمان بهروز از متهمان اصلی پرونده است که به واسطه برادرش با اعضای تیم آشنا شده است. وی با در اختیار گذاشتن چادر و منزل خود و تهیه غذا و آذوقه برای گروه، نسبت به اختفاء افراد، حمل و جابجایی آن­ها، تأمین نیازمندی­های تسهیلاتی و شناسایی معابر و خلاهای مرزی اقدام کرده است.

قیوم حق­‌پناه با توجه به حضور نامبرده در روستای مرزی و نگهداری احشام در پوشش دامداری، از او درخواست می‌کند جهت انتقال اسلحه و مهمات و عناصر تروریست از خاک عراق به داخل کشور معابر و مسیرها را شناسایی کند؛ عثمان ضمن اجابت خواسته تیم ترور، فردی را در این رابطه به تیم معرفی می­کند. علاوه بر این، متهم با تحویل گرفتن تعدادی گلوله توپ و خمپاره از اسماعیل صوفی و نگهداری در منزل خود، آن­ها را برای استفاده عناصر تروریست در جلیقه و بسته­‌های انفجاری تحویل برادرش رحمان داده است.



 

با توجه به درخواست قیوم حق‌پناه از وی در خصوص تهیه سلاح در داخل کشور، نامبرده نسبت به خرید یک قبضه اسلحه کلاشینکف به همراه 2 تیغه خشاب و 60 عدد فشنگ اقدام می­کند و آن را از طریق رحمان بهروز در اختیار تیم قرار می­دهد. مشارالیه با متهمان عثمان بهروز و حیدر رضایی در مخفی نمودن تجهیزات مکشوفه مشارکت داشته است.

عضویت در گروهک داعش جهت عملیات تروریستی، معرفی پسر عموی خود به عناصر گروهک داعش، انتقال محموله‌های بزرگ نظامی (بیش از 50 قبضه سلاح جنگی) و سلاح و مهمات و تجهیزات انفجاری، تسهیل ملاقات­های سازمان‌یافته امیر تیم ترور از طریق جابه‌جایی وی با موتورسیکلت شخصی از محل سیاه چادر به روستاهای اطراف جهت برقراری قرار تشکیلاتی، دپوی مهمات و ادوات جنگی (موشک، گلوله، مین، نارنجک) و اختفاء بیش از40 قبضه انواع گلوله­های انفجاری، از اقدامات عثمان بهروز است.

این افراد بلافاصله پس از حمله تروریستی 17 خرداد سال 96، با انجام اقدامات گسترده اطلاعاتی و قضایی دستگیر شدند و پس از انجام تحقیقات قضایی، به موجب کیفرخواست مورخ 1 بهمن صادره از ناحیه 33 دادسرای عمومی و انقلاب تهران (شهید مقدس)، برای آنان حسب اقدامات مجرمانه ارتکابی به اتهامات بغی از طریق عضویت در گروهک تکفیری ترویستی داعش، معاونت در افساد فی‌الارض، قاچاق سلاح و مهمات (حین ورود به کشور) و... تقاضای مجازات گردید.

جلسات محاکمه در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی با عنایت موازین قانونی و حضور وکلای مدافع به صورت علنی برگزار گردیده و دادگاه طی دادنامه مورخ 23 اردیبهشت، با توجه به اقاریر صریح و ضمنی متهمین در جلسات علنی، پخش فیلم­های عملیات تروریستی تیم ترور در دادگاه که غالباً توسط مهاجمین از جنایت فیلم‌برداری شده و قبل از معدوم شدن از طریق فضای مجازی تلگرام به مرکزیت داعش ارسال و از آن طریق به سراسر دنیا مخابره شده است، استماع شکایت شکات و خانواده معظم شهدا و شاهدان عینی، بازدید هیات قضایی دادگاه در معیت رییس دادگاه­های انقلاب اسلامی و نمایندگان دادستان از محل مجلس شورای اسلامی و دریافت گزارش‌ها و جمع‌آوری مستندات در خصوص نحوه ورود و اقدامات تروریست‌ها در به شهادت رساندن 18 نفر و زخمی نمودن 40 نفر، با احراز علم و آگاهی متهمان از اهداف گروهک و وحدت قصد آنان نسبت به انجام عملیات تروریستی در مرقد مطهر حضرت امام (ره) و مجلس شورای اسلامی، اتهامات مندرج در کیفرخواست را محرز دانسته و عمل آنان را مصداق بغی و معاونت در افساد فی­الارض تشخیص داده و مستنداً به مواد 286 و 287 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 متهمان به اسامی فوق‌الذکر را به اعدام محکوم نموده است.

پس از اعتراض محکومان و وکلای مدافع آن­ها، شعبه سی و نهم دیوان عالی طی دادنامه مورخ 20 خرداد دادنامه صادره از دادگاه نخستین را تأیید کرده و با قطعیت یافتن دادنامه، مجازات اعدام با رعایت موازین شرعی و قانونی اجرا شد.

پرونده در خصوص سایر متهمان و مرتبطان مفتوح است.

انتهای پیام/
http://fna.ir/bn8lg2

اخبار مرتبط

۸ عضو گروهک تروریستی داعش به دار مجازات آویخته شدند97/04/16 - 09:25رسیدگی به پرونده هشت عضو گروهک داعش به پایان رسید97/02/18 - 13:35متهمان تعریف بیعت با داعش را هم عوض کردند!/ داعش ساخته آمریکا، اسرائیل و آل سعود است97/02/17 - 14:11اولین جلسه رسیدگی به اتهامات عوامل گروهک تروریستی داعش/ اتهام خرید، حمل و نگهداری سلاح جنگی سبک، نیمه سنگین و سنگین97/02/08 - 10:53 همراه اول نظرات دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

منبع : فارس‌نیوز

نظرات :



نظر خود را در مورد این خبر بیان کنید.

نام :

ایمیل :

نظر:
آدمک :