محمد دحلان به اتهام اختلاس به 3 سال حبس محکوم شد
تاریخ : 25 آذر 1395

تنظیمات متن :
      رنگ پشت متن       سایز متن
   21
عضو برجسته جدا شده از جنبش فتح به صورت غیابی در دادگاهی فلسطینی محاکمه و به سه سال حبس محکوم شد.
به گزارش فارس، یک دادگاه فلسطینی «محمد دحلان» عضو جداشده جنبش فتح را به اتهام اختلاس و به صورت غیابی به سه سال زندان محکوم کرد.

بر اساس گزارش وبگاه «الحره»، «سیفاگ توروسیان» وکیل فرانسوی محمد دحلان این اقدام را محکوم کرد و گفت این اقدام در راستای تلاش عباس برای دور کردن رقیبانش صورت می‌گیرد.

دادگاه فلسطینی اعلام کرده دحلان باید 16 میلیون دلار از اموالش را به خزانه تشکیلات خودگردان بازگرداند و دحلان متهم است این 16 میلیون دلار را در زمان یاسر عرفات رئیس سابق تشکیلات خودگردان اختلاس کرده است.

جنبش فتح، دحلان را مسئول شکست برای ایستادن در مقابل حماس در سال 2007 می‌داند، سالی که حماس، اعضای فتح و تشکیلات خودگردان را از نوار غزه بیرون کرد.

علیرغم اینکه دحلان در سال 2009 به عنوان کمیته مرکزی جنبش فتح انتخاب شد اما روابطش با محمود عباس تیره و تار شد، دحلام به افتراافکنی متهم و از نامزدی برای ریاست تشکیلات خودگردان منع شد.

در سال 2011 دحلان از کمیته مرکزی جنبش فتح به اتهام فساد طرد شد و به مصر و پس از آن به امارات رفت.

محکوم کردن دحلان به 3 سال حبس ، 2 روز پس از آن صورت می‌گیرد عباس مصونیت پارلمانی وی و 4 تن دیگر از اعضای فتح را به اتهام اختلاس و تجارت اسلحه لغو کرد.

در انتخابات قبلی فلسطین که در ماه ژانویه سال 2006 برگزار شد، جنبش حماس توانست با کسب 74 کرسی از مجموع 132 کرسی پارلمان برای نخستین بار اکثریت پارلمانی را که پیشتر در اختیار فتح بود به خود اختصاص دهد.

در این انتخابات، جنبش فتح به 45 کرسی دست یافت در حالی که به عنوان جناح اصلی در سازمان آزادیبخش فلسطین، اکثر نهادها و سازمان‌های تشکیلات خودگردان، از جمله نیروهای امنیتی را از زمان اجرای توافق صلح با رژیم صهیونیستی و تاسیس تشکیلات خودگردان در اختیار داشت.

با کسب اکثریت در پارلمان فلسطین، جنبش حماس کابینه تشکیلات خودگردان را با حضور چند تن از اعضای سایر گروه های فلسطینی تشکیل داد اما به زودی بین این گروه و جناح فتح بر سر دامنه تسلط آنها بر سازمان های مختلف تشکیلات خودگردان اختلاف بروز کرد.

از اواخر سال 2006، اختلافات حماس، که در نوار غزه از قدرت بیشتری برخوردار بود، و فتح، که بیشتر در کرانه باختری رود اردن نفوذ داشت، به درگیری های پراکنده‌ای بین دو طرف در نوار غزه منجر شد.

با وجود مذاکرات طولانی، از جمله توافقی که با میانجیگری پادشاه عربستان سعودی در فوریه سال 2007 بین رهبران دو گروه به دست آمد، درگیری های خونین بین نیروی پلیس تحت تسلط فتح و نیروهای حماس، با شکست نیروهای فتح و اخراج آنان از نوار غزه در ژوئن سال 2007 منجر شد.

از آن زمان، اداره امور کرانه باختری رود اردن در دست تشکیلات خودگردان به رهبری محمود عباس قرار داشته در حالیکه جنبش حماس بر نوار غزه مسلط است.

منبع : تابناک‌

نظرات :



نظر خود را در مورد این خبر بیان کنید.

نام :

ایمیل :

نظر:
آدمک :