قاضی باید احساس عدالت را در طرفین دعوا ایجاد کند
تاریخ : 19 تیر 1397

تنظیمات متن :
      رنگ پشت متن       سایز متن
   21

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت الاسلام هادی صادقی در مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در سازمان قضایی نیروهای مسلح مرکز یکی از اقدامات مهم این امام همام را در دوران امامت خویش، آموزش، آگاه‌سازی و تعلیم و تربیت انسان‌ها عنوان کرد.

وی افزود: اگر امام خمینی (ره) توانست با همدلی و اعتقادات مردم، انقلاب اسلامی را به ثمر برساند یک کار آنی و یا انفرادی نبود بلکه این همدلی و ریشه این اعتقادات، میراثی از شاگردان مکتب امام صادق (ع) بود که نسل به نسل و به تدریج توانسته بودند جمعیتی را بر محور ایمان و توحید و ولایت گرد هم بیاورند.
 صادقی گفت: امام صادق (ع) چهار هزار شاگرد داشت که به نوعی از ایشان مطالبی یاد گرفته بودند و برای دیگران نقل می کردند و حتی برخی مخالفان ایشان هم مسائل خود را از امام (ع) می پرسیدند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اینکه نیاز امروز جامعه مسلمانان وحدت است، گفت: اختلافات همیشه وجود دارد اما ما باید در عین حفظ مبانی خودمان با دیگر ملت ها وحدت داشته باشیم و توصیه امام (ره) و مقام معظم رهبری نیز بر این نکته است و افرادی که بر طبل اختلافات می کوبند در برابر امام صادق(ع) ایستاده‌اند. 
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قاضی اگر چه ممکن است حکم صحیحی صادر کرده باشد اما در قضاوت سعی کند تا احساس عدالت هم در طرفین دعوا ایجاد نماید.
وی تصریح کرد: در آداب القضاء، نکاتی فراوان وجود دارد که قاضی باید به طرفین نگاه مساوی داشته باشد؛ در قضاوت حتی تفاوت‌های جزیی هم که تأثیری در حکم نمی‌گذارد، در ناخودآگاه انسان، حس بی عدالتی را به وجود می آورد و حتی اگر حکم عادلانه هم باشد باز هم قاضی مقصر است و باید پاسخگو باشد.
وی تصریح کرد: در جامعه امروزی هم برخی نارضایتی‌ها از دستگاه قضایی به همین سبب است که گاهی دفتر شعبه و یا خود قاضی برخی ظواهر خیلی ساده را رعایت نمی‌کنند و اثرش این شده که مردم احساس کنند، بی عدالتی اتفاق افتاده است.
صادقی تأکید کرد: این احساس بی عدالتی باعث بی اعتمادی جامعه و کاهش سرمایه اجتماعی جامعه می شود.
معاون فرهنگی قوه قضائیه با بیان اینکه ما امروز در دستگاه قضایی به این احساس عدالت در مردم نیاز داریم، گفت: در سازمان قضایی نیروهای مسلح این موضوع کمتر اتفاق میافتد اما در عین حال وقتی سربازی را محاکمه می‌کنید که اشتباهاتی کرده و باید مجازات شود کاری کنیم تا قانع شود این مجازات، حق وی بوده است.
وی گفت: برای اینکه بتوانیم احساس عدالت را در بین طرفین دعوا ایجاد کنیم باید گوش شنوا و زبانی برای قانع کردن افراد داشته باشیم که اگر همه قضات به اندازه خودشان تلاش کنند درصد زیادی از نارضایتی‌ها کاهش پیدا می‌کند. 

انتهای پیام/
http://fna.ir/bn98os همراه اول نظرات دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

منبع : فارس‌نیوز

نظرات :



نظر خود را در مورد این خبر بیان کنید.

نام :

ایمیل :

نظر:
آدمک :