به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، محمد رحیم نوروزیان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی در همایش « اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با رویکرد نقش خانواده و زنان در پیشگیری اولیه از اعتیاد»، اظهار داشت: سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای مردمی به ویژه تشکلهای حوزه زنان نقش اساسی در پیشگیری از اعتیاد، از طریق فرهنگ سازی و برگزاری دورههای مختلف آموزشی دارند.
وی ادامه داد: 150 گروه و تیم اجتماع محور در محلات پر آسیب استان خراسان رضوی توانمند سازی و آموزشهای پیشگیری از اعتیاد را برای بیش از 900 هزار نفر برگزار کردهاند و 37 سازمان مردم نهاد نیز در حوزه پیشگیری از اعتیاد در این استان فعال هستند.
معاون استاندار با بیان اینکه در جامعه ما اعتیاد عمدتاً مسئلهای مردانه تلقی میشود، گفت: در طول سالهای اخیر دامنه آسیبهای ناشی از مواد مخدر با وسعت بیشتری در میان جمعیت زنان کشور گسترش یافته است.
وی افزود: بر اساس برخی آمارها اگرچه حدود 6 دهم درصد بانوان به مواد مخدر آلوده هستند و هنوز میزان اعتیاد زنان فاصله قابل توجهی با مردان دارد، اما روند گرایش زنان به مواد مخدر در سالیان اخیر شتاب بیشتری گرفته است که نگران کننده است.
نوروزیان اعتیاد و آسیبهای ناشی از آن در زنان را بسیار پیچیده تر از مردان دانست و اظهار داشت: معمولا اعتیاد بانوان در جامعه پنهان میماند؛ لذا امکان درمان کمتر میشود و آسیبهای ناشی از اعتیاد در زنان بسیار بیشتر از مردان است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی افزود: زن و مادر اساس و بنیان خانواده است و با اعتیاد زن، اساس و بنیان خانواده دچار تزلزل خواهد شد و تمامی افراد خانواده آسیب میبینند.
وی با بیان اینکه ریشه بسیاری از خودکشیهای زنان به مواد مخدر مربوط میشود، بیان داشت: یکی از دلایل اصلی گرایش زنان و دختران به سمت مواد مخدر کمبود عاطفه و محبت در خانواده است.
نوروزیان تصریح کرد: شانس ابتلا به مواد مخدر در افرادی که دچار اختلالات خلقی هستند 4 برابر بیشتر از بقیه افراد است و بر اساس بررسیها 80 درصد دختران مبتلا به مواد مخدر دچار اختلالات خلقی و اضطراب هستند.
معاون استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه بر اساس برخی پژوهشها به وسیله سازمان بهزیستی در سالهای اخیر 47 درصد زنان معتاد علت ابتلای خود را کاهش دردهای جسمانی ذکر کردهاند، اظهار داشت: 24 درصد زنان معتاد، کنجکاوی را عامل اعتیاد خود معرفی کردهاند، 20 درصد کسب لذت و 9 درصد نیز کمبودهای عاطفی را دلیل اعتیاد خود ذکر کردهاند.
وی افزود: میانگین سن ازدواج در زنان نیز در حال پایین آمدن است و بیشترین زنان مصرف کننده مواد مخدر در گروه سنی 25 تا 40 سال قرار دارند.
نوروزیان یکی از دلایل افزایش مصرف مواد مخدر در زنان را تبلیغات کاذب دانست و گفت: کاهش وزن، طراوت و شادابی پوست افزایش انرژی و تمرکز و بهتر شدن عملکرد جنسی از جمله تبلیغات کاذبی است که نقش موثری در اعتیاد زنان به مواد مخدردارد.
معاون استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه پدیده مواد مخدر و اعتیاد صرفا یک پدیده اجتماعی نیست، ابراز داشت: علاوه بر بُعد اجتماعی اعتیاد، از منظر امنیتی نیز سرویسهای امنیتی جهان و دشمنان کشور در صدد هستند تا از طریق آلوده کردن مردم و خصوصا جوانان کشور به اهداف شوم خود برسند.
وی افزود: بازگشت جوان مبتلای به مواد مخدر بسیار سخت است و اعتیاد جوانان موجب از دست رفتن سرمایههای انسانی کشور میشود.
نوروزیان با اشاره به جدیت نظام جمهوری اسلامی در مبارزه با مواد مخدر، گفت: امر مبارزه با مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران امری اعتقادی و جدی است و بزرگترین سند مبارزه ما حدود 4 هزار شهید در این راه هستند که در راه استقلال، شرف و کرامت انسانها شهید شدهاند.
معاون استاندار خراسان رضوی ایجاد آرامش در جامعه و خانواده را از راههای کاهش گرایش به مواد مخدر دانست و اظهار داشت: حضور و یاد خدا در زندگی انسانها آرامش دهنده است و اگر انسانها، خدا را در تمامی لحظات زندگی به یاد داشته باشند به سمت آرامش خواهند رفت و زندگی آنها از تلاطم خارج میشود.
وی با بیان اینکه اسلام نگاه نورانی به زنان دارد، گفت: اسلام به زنان ارزش داد و زن را بنیان و اساس خانواده میداند. این بنیان و اساس میتواند عامل تحکیم خانواده باشد و نقش بسیار موثری در جلوگیری از گرایش افراد خانواده به سمت مواد مخدر دارد.
انتهای پیام/
http://fna.ir/bn98u7
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد
منبع : فارسنیوز