جزئیات قوانین اردوهای مدارس
تاریخ : 12 مهر 1396
تنظیمات متن :
رنگ پشت متن
سایز متن
21
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از 22 مهرماه مرحله اول اردوهای راهیان نور انجام میشود، گفت: حرکت اتوبوسهای اردویی از ساعت 23 تا 5 صبح ممنوع بوده و حضور یک مأمور امنیتی از سوی سپاه یا بسیج در اتوبوس دانشآموزان ضروری است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مهدی فیض ، اردو را یک فرصت طلایی و تربیتی دانست و اظهار داشت: اردو یک موقعیت جذّاب یادگیری و یکی از شاخصهای نظام تعلیم و تربیت پیشرفته است.
وی با اشاره به تأکید سند تحول در استفاده از روشهای متنوع تربیتی، افزود: کلاس درس یک موقعیت یادگیری است اما در کنار آن، استفاده از پژوهشسراها، کانونهای تربیتی و فعالیتهای اردویی نیز هر کدام یک موقعیت یادگیری دیگر برای دانشآموزان محسوب میشود بنابراین با توجه به اهمیت برگزاری اردوها، دستورالعمل مربوطه در سالهای گذشته همواره تنظیم و به استانها ارسال شده است و آخرین دستورالعمل در سال 89 با تغییرات و اصلاحاتی در اختیار استانها قرار گرفته است.
فیض، «افزایش اثربخشی» و «ارتقای سطح امنیتی اردوها» را دو هدف تدوین دستورالعملها برشمرد و عنوان کرد: بعد از حادثه تلخ داراب، حسب دستور وزیر آموزش و پرورش، دستورالعمل جدید اردوها را تدوین و در فرآیند تصویب قرار دادیم اما زمانبر بودن فرآیند تصویب، باعث شد تا با هدف جلوگیری از فرصتسوزی، اصلاحاتی را در قالب دستورالعمل متمم تهیه کنیم که تا قبل از 20 مهرماه توسط وزیر به استانها ابلاغ میشود.
* استفاده از قطار به جای اتوبوس در اردوها
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ممنوع بودن حرکت اتوبوسهای اردویی از ساعت 23 تا 5 صبح، استفاده از خطوط ریلی به جای اتوبوس در استانهایی که راهآهن وجود دارد، حضور یک مأمور امنیتی از سوی سپاه یا بسیج در اتوبوس دانشآموزان، وجود یک سرپرست مرد در اتوبوس دختران، بسیج همه امکانات اقامتی واقع در مسیر حرکت دانشآموزان به منظور بیتوته کردن آنها، اعم از خوابگاهها، اردوگاهها، کانونها، خانههای معلم و مدارس شبانهروزی و نیز تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی قرار گرفتن سرپرستان و مربیان اردویی، از جمله بندهای متمم دستورالعمل مذکور است.
فیض، تهیه چک لیست ویژه مشخصات فنی اتوبوس و تأیید آن توسط نماینده آموزش و پرورش، تهیه چک لیست ویژه مقدمات برگزاری اردو، تشکیل پرونده با محتوای رضایتنامهها، چکلیستها، گزارش اردو، تغییر نحوه برگزاری اردوها از مدرسه محوری به منطقه محوری به طوری که منطقه میتواند دانشآموزانی را از چند مدرسه در قالب یک کاروان اردو اعزام کند، پذیرش مسئولیت حفظ سلامتی اردوهای راهیان نور در مسیر تردد توسط سپاه پاسداران و الزام مربیان و سرپرستان اردو و هم چنین لزوم گذراندن دورههای کوتاه مدت ویژه اردوها قبل از حرکت را، از جمله موارد دیگر دستورالعمل متمم دانست و افزود: اجرای این متمم تا زمان ابلاغ دستورالعمل جدید اردوها الزامی است.
* دانشآموزان پایههای دهم و یازدهم به اردوهای راهیان نور اعزام میشوند
فیض گفت: تنها دانشآموزان پایههای دهم و یازدهم در این اردوها میتوانند شرکت کنند و پیشبینی میشود بیش از 500 هزار نفر در سال تحصیلی جاری به سرزمینهای نور اعزام شوند.
وی شرکت در اردو را حقّ مسلّم دانشآموز خواند و تصریح کرد: محروم کردن دانشآموز از اردو در دراز مدت اثرات سویی را در پی خواهد داشت بنابراین تأکید میشود مسئولان استانها نه تنها فعالیتهای اردویی را محدود نکنند بلکه در این زمینه مشوق دانشآموزان باشند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش، اظهار کرد: تأکید میکنم وسیله ایاب و ذهاب دانش آموزان قطار باشد، مگر ضرورتی ایجاب کند که مسئولان از اتوبوس استفاده کنند مانند نبود خطوط ریلی در برخی استانها؛ بنابراین در صورت ضرورت استفاده از اتوبوس و تردد 3 دستگاه اتوبوس در یک زمان، سپاه پاسداران موظف است با یک خودروی سبک، کاروان دانشآموزان را همراهی کند.
بازدید نمایندگان آموزش و پرورش و سپاه پاسداران از محلهای اسکان و یادمانها
فیض خاطرنشان کرد: نمایندگانی از سپاه و آموزش و پرورش باید از برگزاری اردوها، محل اسکان و یادمانها بازدید کنند و از لحاظ بهداشتی، امنیت و امکانات مکانهای مذکور را تأیید کنند.
وی در پایان به مدیران کل آموزش وپرورش استان ها توصیه کرد: در اولین اعزام اردوهای راهیان نور، خود و یا یکی از معاونان دانشآموزان را همراهی کند تا اگر موانعی مشاهده شد به رفع آن اقدام کنند.
منبع : تابناک
نظرات :