برقراری عدالت جنسیتی رویکرد برنامه ششم باشد
تاریخ : 27 مهر 1394

تنظیمات متن :
      رنگ پشت متن       سایز متن
   21
1000 نفر از دانشگاهیان و فعالان زنان در نامه ای خطاب به رییس جمهور و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر توجه به توازن و عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه، خواستار توجه به مطالبات زنان در تدوین این برنامه شدند.

به گزارش ایسنا، دانشگاهیان، فعالان اجتماعی، فعالان زنان با نگارش این نامه خطاب به دکتر حسن روحانی ریاست جمهوری و شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده خواستار توجه به مطالبات جامعه زنان در برنامه ششم توسعه شدند که متن کامل نامه به شرح زیر است:

«بسمه تعالی

از آنجا که زنان ایرانی طی دهه های گذشته، همواره در فضایی بدون تنش، مطالبات خود را به طور جدی از طریق مراجع و نهادهای قانونی پیگیری کرده اند و همچنان در برخی حوزه ها، مسایل و مشکلات این گروه جامعه با ابهام و کلی گویی همراه است و فاقد راهبردهای مشخص، با توجه به آنچه به منزله کاستی های حوزه زنان در برنامه‌های پیشین توسعه کشور قابل مشاهده است، ضرورت دارد در تنظیم سند جاری مواردی به صورت جدی و با جزییات و تدبیراندیشی های اجرایی، مورد توجه قرار گیرند و برنامه جامع توسعه در بخش زنان و خانواده، ارتقاء یافته و دارای تبصره ها و زیربخش هایی برای هدف گذاری شفاف در عرصه های مختلف باشد.تهیه و تدوین برنامه جامع برای زنان مستلزم پایش وضعیت موجود از طریق فهم تجربه زیستی زنان، مطالبات آنان و فراهم آوردن شرایطی مناسب است که این شرایط مجموعه ای از سیاست ها، اقدامات، آموزش ها و اصلاحات ساختاری را دربر می گیرند.

اختصاص فصلی جامع و گسترده در زمینه مسائل زنان درحوزه های مختلف که به طورکلی شامل مشارکت(سیاسی، اقتصادی، اجتماعی)، قوانین خانواده، نظام حقوقی اشتغال زنان، فرهنگ، آموزش و توان علمی زنان و سلامت زنان هستند.

بدینوسیله از رییس دولت یازدهم و معاونت امور زنان و خانواده دولت تقاضا داریم موارد ذیل که بنابه بررسی‌ها و نظر خواهی‌های مختلف لازم دیده می‌شود و مطالبه جامعه زنان ایرانی هستند درکلیت و همچنین جزییات اجرایی برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار دهند.

به گزارش ایسنا در این نامه نگارندگان اهم مطالبات خود از برنامه توسعه ششم را به شرح ذیل اعلام کردند:

1- قرار دادن سهمیه متناسب برای زنان در زمینه های مختلف، با توجه به عقبه تاریخی تبعیض آمیز و محدودیت های فعالیت زنان در جامعه با هدف برقراری عدالت جنسیتی که شعار اصلی دولت یازدهم است ، دردستیابی به کرسی های سیاسی، امکانات اشتغال، مناصب مدیریتی، تخصیص بودجه، حمایت های کارآفرینی، از مسیر تشکیل کمیته های نظارتی و اصلاح کننده فوری.

2- تدبیراندیشی صریح برای تشکیل کمیته‌های فوری، درباره واقعیت های اجتماعی حوزه زنان ( تجربه زیستی زنان ایرانی ) و موارد ویژه ای که به صورت مقطعی درمطالبات زنان دیده می شوند و آسیب شناسی و پیگیری روند اجرایی مفاد برنامه توسعه ششم.

3- الزام نهادها و دستگاه‌های مختلف به تخصیص ردیف اعتباری مشخص و بودجه مشخص برای برنامه های تدوین شده و حمایت کامل از نهادها و مراکز اجرایی حوزه زنان.

4- پرهیز از کلی گویی و ابهام در برنامه توسعه ششم و توجه به دوگانگی نقش فردی و خانوادگی زنان در آن همراه با جداسازی بخش زنان و مشکلات خاص آنها از بخش خانواده و مسائل آن.

5- تشکیل کمیته های نظارتی و اجرایی متشکل از حقوقدانان، فقها، اساتید دانشگاهی، دانش آموختگان مطالعات زنان و فعالان حوزه زنان و تخصیص بودجه های حمایت پژوهشی، درباره زنان و به زنان پژوهشگرو متخصص، بررسی تحقق یا عدم تحقق برنامه های توسعه در حوزه زنان و توجه به مکانیزم اجرایی و تخصیص ردیف اعتباری مشخص برنامه ها توسط دستگاه های مختلف و الزام نهادها و سازمان های مختلف کشور به همراهی با این برنامه.

6- بازنگری قوانین حوزه زنان و خانواده خصوصا موارد پیش از انقلاب اسلامی، قوانین حمایتی از زنان شاغل ( به تفکیک زنان مجرد و متاهل به فراخور) ، سیاست اندیشی قانونی برای اختصاص میزان یکسان مرخصی زایمان به طورمشترک به زن و مرد در خانواده و تدبیر اندیشی برای ایجاد امکان اشغال پاره وقت در این مدت برای زوج دیگر از مسیر تشکیل کمیته های متشکل از متخصصین این حوزه.

7- سیاست گذاری وتدبیر اندیشی دقیق و جزئی نگر همراه با آیین نامه های دقیق اجرایی درحوزه اقتصادی شامل مسائل اشتغال و تضمین امنیت شغلی، الزام بخش خصوصی و تعاونی ها به ارائه طرح های اشتغال زایی، کارآفرینی، مدیریت، برنامه ریزی برای اعطا تسهیلات مالی بنابه شرایط ویژه زنان ، با مجزا کردن زنان مجرد، متاهل، سرپرست خانوار و اعطا تسهیلات معیشتی مورد نیاز هر گروه همچنین زنان دارای تحصیلات عالیه، متخصص و کارآفرین)

8- برنامه ریزی های کاربردی و اجرایی در توانمندسازی زنان از مسیر آموزشهای تخصصی، مهارت آموزی، آگاهی افزایی، گسترش نظام مشاوره ای در مدرسه و خانواده جهت تحقق سلامت روان دانش آموزان دختر و نظارت بر عدم محدودیت جنسیتی آنها در دستیابی به منابع و امکانات برابر در آموزش‌های اولیه.

9- برنامه ریزی دقیق برای نظام تامین اجتماعی از طریق تأمین منابع از محل بودجه عمومی به منظور پرداخت مستمری به زنان واجد شرایط ( زنان مجرد، متاهل، سرپرست خانوادار و سایر گروه های زنان به فراخور شرایط و مقتضیات).

10- سیاستگذاری‌های دقیق و اجرایی در راستای افزایش مشارکت همه جانبه زنان با رویکرد توسعه محور شامل حمایت از انجمن‌ها و تشکل‌های زنان، تخصیص بودجه برای افزایش مهارت و توان زنان، آموزش های آگاهی بخش برای بالابردن حساسیت اجتماعی-سیاسی زنان و اصلاحات فرهنگی در زمینه نگرش منفی موجود به حضور زنان در عرصه عمومی.

11- برنامه ریزی برای استقراربیمه سلامت، آاموزش و آگاه سازی زنان از بهداشت و سلامت عمومی جسمی و روانی آنها ، ارائه تسهیلاتی رایگان برای سنجش سلامت جسمی و روانی زنان از طریق ملزم کردن نهادها و سازمان های ذیربط به همکاری، برنامه ریزی در راستای خشونت علیه زنان، پیشگیری و ممانعت از این آسیب های اجتماعی در خانواده و جامعه.

12- برنامه ریزی برای فراگیر کردن مراکز مشاوره سلامت جسمی و روانی بانوان با درصد بودجه مشخص در مشکلات ویژه تاهل و تجرد، افسردگی، انواع خشونت های خانگی و اجتماعی، فراغت و نشاط، بارداری و سایر موارد مهم در حوزه سلامت زنان و الزام وزارت خانه ها، نهادها و سازمان ها به ایجاد دفاتر مشاور سلامت و روابط و سایر امور خانواده با تخصیص بودجه درون وزارت خانه ای و سازمانی.

13- رسیدگی به مسئله ورزش زنان و دسترسی آنها به امکانات ورزشی برابر و رفع موانع و چالش هایی که در این حوزه زنان با آن روبرو هستند از طریق الزام وزارت ورزش و جوانان به تشکیل کمیته مجزای ورزش زنان، تخصیص بودجه متناسب برای ورزش بانوان با الزام تمام نهادها و سازمان های دولتی به حمایت از این امر مهم ، ایجاد قوانین حمایتی دردسترسی زنان به امکانات برابر ورزشی.

در انتهای این نامه نیز امضاء کنندگان این نامه، از رییس دولت یازدهم و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تقاضا کردند که جهت رفع موانع و مشکلات مذکور و شفاف سازی هرچه بیشتر جزییات مفاد مرتبط با زنان درسند توسعه ششم، با لحاظ کردن مواردی که اشاره شدند، در جلب رضایت زنان ایرانی به عنوان نیمی از جمعیت کشور همراهی کنند.»


منبع : تابناک‌

نظرات :



نظر خود را در مورد این خبر بیان کنید.

نام :

ایمیل :

نظر:
آدمک :