آیین‌نامه قانون «گسترش راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب» به دلیل عدم نظارت و پیگیری خاک می‌خورد
تاریخ : 23 تیر 1397

تنظیمات متن :
      رنگ پشت متن       سایز متن
   21

به گزارش گروه اجتماعی خیرگزاری فارس، در هفته عفاف و حجاب جمعی از زنان انقلابی با انتشار بیانیه‌ای تأکید کردند که بحث زن تراز انقلاب اسلامی در طی این سال‌ها فقط در حد مباحث شعاری، تبلیغاتی و انتخاباتی و زینت المباحث سیاسیون و سخنرانان بوده است و مسائل اصلی زنان در این سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته است و راهکار اصلی مشکلات را اجماع بر نگاه به زن آرمانی در این نظام و همت مسؤولان و متولیان امور برای پیاده کردن اصول و قوانین مربوط به این حوزه دانستند.

در این بیانیه آمده است:

«ما جمعی از زنان معتقد به ارزش‌های اسلام و انقلاب اسلامی در هفته عفاف و حجاب برای بیان آنچه که دغدغه و نگرانی جدی این روزهای ماست و به سبب مشاهده بسیاری از حقایقی که در جامعه پیرامونی خود شاهدیم و دل‌های ما را به درد آورده، از سر دلسوزی و دغدغه‌مندی بر خود لازم دیدیم  به بیان دردها و مطالباتمان بپردازیم.

زنان همواره نقش بی‌بدیل و تعیین کننده ای درجریان مبارزات انقلابی، همچون حماسه گوهرشاد، پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و پیشرفت‌های پس از آن برای سازندگی کشور عزیزمان داشته اند. چه بسیار بوده اند زنانی که نامشان و یاد حماسه‌هایی که آفریدند، همواره بر تارک تاریخ کشورمان خواهد درخشید... اینها همه از افتخارات انقلاب اسلامی و نشان از امکان تحقق اوج و شکوه کرامت زنان در سایه نظام اسلامی است.

ولی امروز ما شاهدیم که بخش‌هایی از جامعه زنان ما با مشکلات و چالش‌‌های بسیاری درگیرند که در لایه ‌های گوناگون به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد.

زن سرگشته، زنی که هویت خود را پیدا نکرده، زنی که جایگاه وکرامت خود را نیافته و ... به راستی زن تراز انقلاب اسلامی، تصویری است که گویی با آن فاصله ها داریم. جامعه زنان ما همچنان سرگشته و در رفت و آمد بین دو الگوی زن سنتی با نگاه متحجر و نیز الگوی زن مدرن با نگاه متجدد غرب گراست. الگوی اصیل زن تراز انقلاب اسلامی و کرامت و شانیت و جایگاه ممتاز و منحصر او، و نیز هویت و منظومه حقوق و مسئولیت های او برای جامعه زنان ما بعد از چھل سال، هنوز گویی حتی الفبای آن به درستی ترسیم و تصویر نشده است. همان طور که همواره مورد تاکید رهبران انقلاب بوده، زن تراز انقلاب اسلامی، شعار نیست. حقیقتی است که باید مولفه های آن در ابعاد سیاست گذاری، فرهنگ سازی، آموزشی، ابعاد حقوقی و قانونی و... تعریف شده و ارکان مختلف نظام بر اساس آن عمل کنند.

ولی متاسفانه آنچه که معمولا از طرح این مباحث به یاد داریم، در این سال ها در حد یک سری مباحث شعاری و تبلیغاتی و انتخاباتی و زینت المباحث سیاسیون و سخنرانان بوده است  و نتیجه این بی توجھی‌ها، این نادیده گرفتن ها و به حاشیه راندن ها خود را به وضوح در سطح جامعه نشان می دهد. بسیاری از مشکلات و چالشها و مفاسد فرهنگی و اجتماعی ریشه در این غفلت و سھل انگاری مھلک دارد.

به بعضی از این نمونه ها در ادامه اشاره می کنیم:

- عدم وجود اجماع در نگرش به جایگاه زن و نگاه آرمانی به وی

 عدم وجود نگرش اجماعی و تصویری واحد از جایگاه زن در نظام جمھوری اسلامی و همچنین بیگانگی برخی مسئولین با این نگاه آرمانی که به تبع آن عزم جمعی را در تحقق آن منسجم نخواهد کرد. ناگفته نماند که دشمنان قسم خورده نظام اسلامی از همین روزنه و نقیصه و تحت علَم حمایت از حقوق زنان، فرصت را برای هجمه همه جانبه و فریب دختران و زنان غنیمت می شمرند، چرا که جام مطالبه کرامت زنان اگر با آب زلال تعالیم ناب دینی پر نگردد، خالی نمی ماند و چه بسا این عطش با منجلاب تعالیم فمنیستی پاسخ داده شود.

- منشور حقوق و مسئولیت های زنان در جمھوری اسلامی ایران

این منشور سالھاست که مصوب شده ولی هیچ اقدامی در جھت اعمال و اجرای مفاد آن صورت نپذیرفته است. سالھاست که در مجامع بین المللی در واکنش به درخواست الحاق به کنوانسیون رفع تبعیض از زنان، بیان می کنیم که ما منشور حقوق و مسئولیت های زنان را بر اساس مولفه‌های دینی و بومی خود تدوین و مصوب نموده ایم و بر اساس این منشور، مسائل و مشکلات زنان را رھگیری و حل می کنیم. ناگفته نماند که مفاد ارزشمند این منشور حتی مورد توجه بسیاری نخبگان کشورهای دیگر قرار گرفته ولی متاسفانه هیچ اقدام واقعی و عملی در جھت تحقق آن در ایران اسلامی صورت نپذیرفته است.

_ قوانین حمایت از زنان و خانواده از قبیل طرح تعالی جمعیت و خانواده

این طرح طرحی است که سال‌هاست که در مجلس به بھانه های بی اساس گوناگون، مورد تصویب قرار نگرفته و در راهروهای مجلس سرگردان است. در حالی که مفاد آن، تسھیل ازدواج جوانان، حمایت از زنان شاغل برای انطباق کار با خانواده و فرزندآوری و طرح های حمایتی دیگری است که جای آن همچنان خالی است.

- آیین نامه راهکارهای گسترش عفاف و حجاب

این آیین نامه چند سال است که مصوب شده و به طور همه جانبه شامل اقدامات و تکالیفی که همه نھادها و دستگاه ها در مورد بحث های مرتبط با حجاب و تحکیم خانواده باید در کشور انجام دهند، می شود. ولی متاسفانه به دلیل عدم نظارت بر اجرای این آئین نامه علیرغم مشکلات بسیاری که در این زمینه گریبانگیر جامعه است، مفاد آن اعمال نشده و عملا در حال خاک خوردن است.

_ کاستی های قانونی درباره تامین جایگاه زنان

    تمام کاستی های قانونی درباره زنان و تامین جایگاه در خور شأن در نظام اسلامی وجود دارد، اعم از زنان خانه دار و نیز زنان شاغل و طرح و تصویب قوانین حمایتی که موجب انعطاف و سازگاری شرایط کار و اشتغال با وظیفه زن در خانه و خانواده است، متاسفانه هنوز در اولویت نبوده و کماکان از بسیاری از  کشورهای دنیا در این زمینه بسیار عقب تر هستیم. این که ما با وجود قوانین صلب و منجمد و غیرقابل انعطاف عملا به زنان بگوییم یا در خانه باش و هیچ نقش و کنش اجتماعی نداشته باش؛ یا با شرایط و قالب ھای غیرقابل انعطاف مردانه با این ساعات و شرایط کار، اشتغال داشته باش. در این شرایط زن مجبور است بین خانواده و فرزند آوری و نیز اشتغال و فعالیت اجتماعی یکی را انتخاب کند و روشن است که نتیجه این دوگانه زن تراز انقلاب اسلامی را به دست نخواهد داد.

_ عدم اجرای اسناد و قوانین مرتبط با مباحث جنستیی و تربیت جنسی

کلیه اسناد و قوانینی که مباحث جنستیی و تربیت جنسی به نحوی در مفاد آن گنجانده شده است، به حاشیه رانده شده و اجرایی نشده اند و اقدامی در ارتباط با اعمال آنھا و نظارت بر اجرایشان صورت نپذیرفته است، اعم از آن هایی که تصویب شده اند مثل سند تحول آموزش و پرورش و بعضی که هنوز به تصویب هم نرسیده اند. در نتیجه در خلائی که در این رابطه در کشور احساس شده است، بسیاری برای حل مسائل متعدد موجود در جامعه در رابطه با این موضوع، به اسناد بین المللی مرتبط پناه برده و به دنبال یافتن راهکارھایی برای پر کردن این خلا هستند.

- تشکیل نھاد فراقوه‌ای زنان

با وجود این که سالھاست برای ساماندهی و یکدست کردن و ایجاد اجماع و هماهنگی، طرح تشکیل نھاد فراقوه ای زنان مطرح شده است، ولی هنوز به نتیجه ای نرسیده است.

 - غفلت از قانون های حمایتی از زنان و خانواده

با وجود این که این قوانین باید به دلیل حساسیت و اهمیت خاص آن، به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته و پیگیری و اعمال گردد، ولی متاسفانه شاھدیم که معمولا این قوانین، قوانین در حاشیه و مورد غفلت و بی توجھی و سھل انگاری مضاعف است.

این موارد که ذکر شد و بسیاری موارد دیگر که در این مجال فرصت پرداختن به همه آنها نیست، حکایت از آن دارد که متاسفانه زمام امور زنان و خانواده در کشور رها شده است و دستگاه های مربوطه اعم از قوای مجریه، مقننه و قضائیه اهتمام لازم و مبتنی بر نگاه درست به جایگاه زن و خانواده را در این حوزه ندارند.

ما زنان انقلابی دغدغه‌مند بر این باوریم که برای پیاده شدن الگوی اصیل زن تراز انقلاب اسلامی در ابعاد سیاست گذاری، فرهنگ سازی، آموزشی، ابعاد حقوقی و قانونی و... در  ارکان مختلف نظام جمهوری اسلامی نیاز به بازنگری در خلأهای موجود و همت بر رفع آنها در حوزه زن و خانواده هستیم و در این مسیر مخصوصا از زنان مسئول و متولی  امور زنان در قوه مجریه و نیز نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی بصورت خاص انتظار حرکت و همتی نمایان و موثر داریم».

انتهای پیام/
http://fna.ir/bna3zj همراه اول نظرات دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

منبع : فارس‌نیوز

نظرات :



نظر خود را در مورد این خبر بیان کنید.

نام :

ایمیل :

نظر:
آدمک :