آغاز پرداخت مابهالتفاوت حقوق فروردینماه بازنشستگان
تاریخ : 5 شهریور 1397
تنظیمات متن :
رنگ پشت متن
سایز متن
21
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سید تقی نوربخش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سازمان بینالمللی تأمین اجتماعی (ایسا) با قسمتی از سال ۱۹۱۱ آغاز به کار کرده است که ۵۸ کشور عضو این اتحادیه هستند و تهران در این دوره پست هیأت رئیسه آن محسوب میشود و در سال ۲۰۱۶ میلادی ایران به عنوان نایبرئیس انتخاب شده و از پنجم تا هشتم شهریورماه اجلاس آن برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این اجلاس تفاهمنامهای بین سازمان تأمین اجتماعی و حوادث آلمان منعقد میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در ادامه اظهار داشت: حدود ۴۲ میلیون نفر از شهروندان ایرانی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند.
نوربخش اضافه کرد: این سازمان ۱۸ مزیت بیمهای را به بیمهشدگان ارائه میدهد و از سال ۱۳۳۲ این سازمان شکل گرفته و جزو قدیمیترین سازمانهای کشور است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی جزو ۱۰ کشور اول در حوزه بیمهای است گفت: هزینههای ازدواج، فوت و بازماندگان و... را پرداخت میکند و در آسیا رتبه اول را داریم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر عدم پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: بر اساس قانون ۷ درصد از حق بیمه را بیمهشده، ۲۰ درصد را کارفرما و ۳ درصد آن را باید دولت پرداخت کند و با توجه به اینکه سیستم تأمین اجتماعی بینالنسلی است کسی که در حال حاضر بیمهپردازی میکند ۳۰ سال دیگر به صورت مستمری دریافت میکند.
نوربخش گفت: دولت بابت مشارکت تضامنی به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است و با توجه به اینکه در دورهای سایر اقشار بدون تأمین منابع مالی به بیمه تأمین اجتماعی اضافه شدند و سازمان تأمین اجتماعی موظف است بر اساس قانون به آنها خدمات ارائه دهد، بنابراین میزان بدهیها افزایش یافته است.
وی ادامه داد: کل بدهی دولت از سال ۵۴ تا ۸۰، ۲۲۰۰ میلیارد تومان بوده که در سال ۹۲ به ۵۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است و این روند صعودی همچنان ادامه دارد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: دولت نهم و دهم قرار بود از محل هدفمند کردن یارانهها اقشاری را به بیمه تأمین اجتماعی اضافه کند ولی متأسفانه نتوانست تعهدات خود را در این خصوص بپردازد.
نوربخش اظهار داشت: در بودجه ۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی سازمان تأمین اجتماعی در نظر گرفته شده است که امیدواریم تا پایان برنامه ۵ ساله بدهی سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود و امیدواریم امسال ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای سازمان را دولت بپردازد.
وی با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی در بخش بیمهای، درمانی و اقتصادی شکل گرفته است، گفت: سازمان تأمین اجتماعی برای حفظ منافع کارگران، سرمایهگذاری لازم را انجام داده است و بهترین نوع آن گروه سرمایه است که در سال ۶۰ شرکت شستا تشکیل شد و دولت بابت بدهی خود بنگاههایی را به سازمان داد و سرمایهگذاری در سازمانهای بینالنسلی یک اصل است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی ۲۴۰ شرکت متعلق به بیمهشدگان و در قالب ۹ هلدینگ دارد، گفت: هلدینگهای نفت و گاز، پتروشیمی دارد که تاکنون عملکرد خوبی داشته است و ۳۰ درصد تأمین دارو را برعهده دارد و همینطور هلدینگ صدر و تأمین نقش مهمی در توسعه و استخراج معادن داشته است.
نوربخش خاطرنشان کرد: در راستای کوچکسازی شستا ۹ هلدینگ در ۷ هلدینگ کوچکسازی شده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر علت تأخیر در پرداخت مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان چیست، افزود: امسال میزان درصد حقوق بازنشستگان از شاغلین بیشتر افزایش یافته است و در فروردینماه تصویب و در ۱۷ اردیبهشت ابلاغ شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بیان داشت:در حال حاضر مابهالتفاوت حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان پرداخت شده است و تنها مابهالتفاوت حقوق فروردینماه بازنشستگان نیز از ابتدای شهریور بر اساس حروف الفبا پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه ۵۴ شرکت را به مزایده گذاشته ایم، گفت: امیدواریم بتوانیم این شرکتها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
نوربخش با بیان اینکه مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان از ابتدای شهریور ماه بر اساس حروف الفبا پرداخت می شود، تاکید کرد: طی سالهای اخیر افزایش درصد حقوق مستمری بگیران بیش از شاغلین بوده است.
وی با بیان اینکه هدف از تشکیل اداره کل اتباع، پوشش بیمهای اتباع خارجی مقیم ایران و پوشش بیمهای ایرانیان خارج از کشور است، گفت: حدود ٣ هزار نفر از اتباع خارجی در سال ٩٢ تحت بیمه تامین اجتماعی قرار داشتند و در حال حاضر نیز بالغ بر ٧٢ هزار و ٦٩٥ نفر از اتباع خارحی تحت پوشش این بیمه هستند.
وی افزود: بیمه اتباع خارجی در ایران جزء بیمههای اجباری است و شامل بیمه درمان، مستمری و ۱۶ مزیت بیمهای دیگر میشود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به بیمه ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: این افراد می توانند برای تکمیل سوابق بیمه ای خود با مراجعه به سایت رسمی سازمان تامین اجتماعی و یا پوشش بیمه ای خانواده خود که در ایران هستند، با نرخ ۱۲، ۱۴ و یا ۱۸ درصد حداقل حقوق، خود را بیمه کنند.
نوربخش در مورد گردشگری سلامت نیز گفت: در حال حاضر ۸۰ بیمارستان و ۳۵۰ درمانگاه تخصصی نسبت به ارائه خدمات سلامت اقدام می کنند که ۱۷ بیمارستان در نقاط مرزی فعال است و تمامی این مراکز آمادگی ارائه خدمات گردشگری سلامت را به اتباع خارجی دارند.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: قراردادی با کشور ترکیه در زمینه انتقال سوابق بیمهای منعقد شده است، به همین منظور اگر کارگری در ترکیه فعالیت داشته است و به ایران مهاجرت کند، این سوابق به ایران منتقل شود، همچنین سازمان تامین اجتماعی در زمینه انتقال سوابق بیمهای، آمادگی همکاری با سایر کشورها را دارد.
وی به خدمات در نقاط محروم نیز اشاره کرد و گفت: در استان های کردستان، لرستان، ایلام، نقاط مرزی آذربایجان غربی، نسبت به ایجاد مراکز درمانی برای محرومان اقدام کرده ایم به طوری که در هفته دولت امسال، فقط ۴ مرکز درمانی در کردستان آماده بهره برداری است و در استان های آذربایجان، دزفول، زابل و بیرجند بیمارستان راه اندازی شده است و در هفته دولت ۳۲ پروژه بیمه ای و درمانی به بهره برداری می رسد.
نوربخش در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در این نشست در مورد واریز سهم درمان به خزانه کشور گفت: هیچ خلل و مشکلی در این خصوص وجود ندارد و در ۵ ماهه اول امسال، ۷۴۰۰ میلیارد تومان به خزانه واریز و دریافت کرده ایم و تمامی موارد بدون مشکل انجام می شود.
منبع : فارسنیوز
نظرات :